Ny hvalp

Hvis du er kommet ind på denne side, så har du sikkert lige fået en hvalp, eller den er måske på vej! Tillykke!
På denne side kan du læse om hvordan vi kan hjælpe dig godt i gang med din nye hund!

Du får sikkert en masse god information fra opdrætteren, så det kan være du allerede kan nikke genkendende til noget af nedenstående.

Fodring

Mange gange får man foder med fra opdrætteren idet det at skifte hjem er en stor omvæltning, så hvis man kan bibeholde noget kontinuitet f.ex ved at bruge det samme foder i den første tid, så er det en fordel. Man kan hurtig blive forvirret når man træder ind i en stor petshop med hylderne fyldt af foder, en oplevelse vi ved mange hvalpeejere har haft når de kommer til os til første vaccination. Vi har taget konsekvensen af dette og allieret os med en Professor i Fodring (Anton Beien) og lavet vores eget "no nonsense" foder (Vetpro)  sammen med ham. Det er glutenfrit, uden farvestoffer, og kun med E-vitamin som konserveringsmiddel. Der er ikke brugt 1 krone på markedsføring eller unødige tilsætningsstoffer! Hvalpefoderet kan bruges til 99% af alle hvalpetyper, og der er en meget høj smagbarhed!

Når du komme med din hvalp her på klinikken til det første eftersyn får du GRATIS 2 kg Vetpro-foder med!.

Ormekur

De fleste overtager deres hvalp omkring 8 ugers alderen.  På dette tidspunkt skulle hvalpen gerne have modtaget de ormekure der skal til, hvilket også mange gange fremgår af de papirer som hvalpen har med.

Vi checker disse papirer og hvis der ikke er givet ormekur som foreskrevet, retter vi op på dette. Har hvalpen fået det den skal have, så er næste ormekur omkring 6 mdr.  De fremadrettede ormekure tilrettelægges i samråd med dig, idet det er afgørende hvor man lufter hunden, samt hvad den bruges til!

Vaccination og chipmærkning

Hvalpe skal være chipmærket fra opdrætterens side når man modtager hvalpen. Vi vil typisk checke at chippen fungerer, samt at nummeret stemmer overens med det i sundhedsbogen anførte. Chipnummeret indeholder en landekode der muliggør at man selv i udlandet kan finde tilbage til ejeren hvis hunden løber væk der.!.

Ofte vil hvalpen have fået sin første vaccination når man modtager den som 8 uger gammel. Typisk vil hvalpen være vaccineret mod de 5 følgende sygdomme; Hundesyge, Parvovirus, Smitsom leverbetændelse, Leptospirose samt Parainfluenza.

For at være fuldt basisvaccineret skal hvalpen vaccineres igen ca 4 uger efter ( typisk ved 12 uger), hvor man laver et fuldt sundhedseftersyn hvor der lyttes på hjerte, checkes tænder, poter, hud m.m..

Under dette sundhedseftersyn  har vi typisk en dialog med dig hvor du får mulighed for at stille alle de spørgsmål du har. (lav gerne en liste så du ikke glemmer noget!)

Adfærd

Når du får din nye hvalp hjem, har opdrætter forhåbentlig gjort et godt job mht at socialisere hvalpen, men det er ikke ensbetydende med at du ikke selv skal gøre noget. De indtryk hvalpen får i så tidlig alder vil den huske hele livet. Derfor er det vigtigt at du fortsætter med at præge den. 

Hvalpen skal selvfølgelig lige falde til. Nogle hvalpe er mere selvsikre end andre og er hurtigt klar til at storme derudad, andre skal det gå mere stille og roligt med. Måske et par dage hvor den lige lærer jer at kende. I skal tage den ud og lære andre hunde at kende, også selv om den ikke er fuldt vaccineret endnu. Den skal møde trafik, mennesker, børn mm. Den skal ikke være ude fra morgen til aften og slæbes rundt, det skal foregå stille og roligt med lidt forskellige indtryk hver dag.

Hvalpens hjerne er meget lille og bliver hurtigt træt og derfor bør alt være med måde. Kommer der mange børn i hjemmet, er det ikke lige der du behøver lægge dine kræfter. Er der ikke megen trafik omkring jer er det vigtigt i lægger vægt på det. Lad det gå stille og roligt og på hvalpen præmisser. Støt den hvis den virker usikker; ikke med at pylre omkring den, og hive den frem, men snak med den og beløn når den gør noget godt, men ros ikke hvis den viser usikkerhed.

Når du kommer her er du altid velkommen til at spørge, og ved 1 gangs vaccinationen vil i også modtage et værdikort til 20 minutters konsultation som du kan bruge til hjælp hvis du får et adfærdsproblem eller trænger til at få en hvalpesnak med Lenette Bendtsen, der er vores veterinærsygeplejerske med kompetence i hundeadfærd.

8-måneders eftersyn

8-måneders eftersynet (også kaldet unghundeeftersynet) er et eftersyn vi indførte for mange år tilbage. Det er blevet uhyre populært idet vi har stoppet mange "små ulykker" der har været under opsejling hos hunden i vækst.

I 8-måneders alderen er hunden stadig i vækst. Den er færdig med af skifte tænder, mælketænderne er væk, og de nye er kommet.  Dog ser vi mange gange at exempelvis  hjørne-mælketænderne ikke er kommet ud, hvorved de generer de blivende tænder der typisk er godt på vej ud.  Hurtig behandling af dette vil redde tandstillingen.  At hunden kun er 8 mdr. betyder at forkalkningen af knoglerne ikke er komplet, så en tandopretning ved forkert tandstilling er ligeledes mulig, modsat hvis man først ser hunden ved den årlige vaccination omkring 16 mdr.

Ved dette eftersyn laver vi desuden en fuld sundhedsundersøgelse hvor du som ejer igen får rig mulighed for at få svaret på spørgsmål.(skrive gerne en huskeseddel igen!!).

Book tid til vaccination

Læs mere om hvalpe