Bliv klogere på din

Find artikler og brevkassesvar om mælketænder, valg af ny hund, hvalpefødsel, høreproblemer, dårlig mave, rejse råd, slidgigt og meget mere mere. Dyk ned i vores arkiv af relevante artikler for hunde.

Ny hvalp i familien

Læs om hvordan vi kan hjælpe dig godt i gang med din nye hund! Hvordan er det med fodring, ormekur, vaccination og chipmærkning, adfærd mv.

Læs mere her

Mælketænder - Brevkassesvar

Jeg har en chihuahua på 6 mdr. Den er godt i gang med at skifte sine mælketænder, men nu ser det ud som om den har fået dobbelte "hugtænder" i overmunden. 

Læs mere her

Hvalpe på vej - Brevkassesvar

Hvordan finder jeg ud af det og hvordan skal jeg forholde mig til perioden inden fødslen? Hvordan foregår fødslen normalt og er der ofte problemer?

Læs mere her

Øreproblemer

Hunde er fra naturens side udstyret med en meget lang kringlet øregang, der først går lodret ned, hvorefter den drejer vandret ind mod trommehinden. Den er med andre ord lang, snæver og mange gange dårligt ventileret, hvis man eksempelvis er en cocker spaniel med hængende ører.

Læs mere her

Analkirtlerne driller - Brevkassesvar

Min hund slikker sig meget ved numsen for tiden og ind i mellem "kører" den på enden hen af gulvet eller græsplænen. Når den har kørt på enden lugter den tit rigtig dårligt. Jeg tror måske det er duftkirtlerne det er galt med, men hvad kan jeg gøre?

Læs mere her

Pas på hunden i bilen

Det er vigtigt at tage hensyn til hunden, hvis den skal med i bilen i sommervarmen. Tankeløshed kan være livsfarligt for hunden. Når en lukket bil står i solen kan temperaturen let komme op på 50-60 grader. Det er varmt for alle levende væsener.

Læs mere her

Alene hjemme - tilvænning

Når man får en hvalp i huset er det vigtigt hurtigt at begynde på tilvænning til at den skal være alene. Der er stor forskel på fra hund til hund.

Læs mere her

Ny hund?

Det er en rigtig god ide at have et par uger fri når man får hund i huset, men det kan også være forvirrende for hunden hvis man har en masse planer, får mange gæster, eller skal ud og rejse midt i det hele. Planlæg gerne ferien efter at hunden ikke skal passes, kort tid efter den er kommet hjem til jer og bo.

Læs mere her

Hunden nyser - Brevkassesvar

Min blanding Bella er begyndt at nyse meget. Det har stået på en måneds tid efterhånden og er blevet gradvist værre. Der kommer nogen gange lidt klart vand med ud men, hun virker ikke "snottet". Hun spiser og drikker som hun plejer og virker ellers frisk. Hvad kan det være?

Læs mere her

Watertail - Brevkassesvar

Jeg har en ung labrador som er vild med at lege og ikke mindst svømme her om sommeren. Her i weekenden var vi ved stranden i flere timer og om aftenen havde han svært ved at logre med halen. Det er langsomt blevet bedre, men den er ikke helt oppe.  Er den irriteret i endetarmen af saltvand, eller hvad??

Læs mere her

Dårlig mave - Brevkassesvar

Min hund har af og til dårlig mave, hvor han kaster op et par gange eller har tynd mave. Jeg tror det er, hvis han har ædt et eller andet råddenskab på lufteturen. Det går som regel over i løbet af et par dage, men hvornår skal man egentligt gå til dyrlæge med det?

Læs mere her

Av min pote!

Det er jo ikke nogen nyhed at vores kære firbenede er mere udsatte for at få skrammer eller skader på deres poter idet de ofte er i fuld firspring over forskelligt mere eller mindre hensigtsmæssigt underlag, og så "render de jo uden sko" som min datter siger.

Læs mere her

Kennelhoste - Brevkassesvar

Jeg har hørt om noget der hedder kennelhoste. Hvad er kennelhoste for noget og skal jeg være bekymret for 

Læs mere her

Sukkersyge - Brevkassesvar

Min kære gamle foxterrier er begyndt at drikke og tisse meget, jeg tænker det kunne være sukkersyge, men hvordan finder man ud af det og hvad gør man?

Læs mere her

Vinterråd - sarte poter

Hundepoter trives ikke godt med frost, sne og vejsalt. Hvis der er blevet saltet, er det en god ide at smøre hundens poter med et tyndt lag potevoks lige inden lufteturen – det lægger en beskyttende hinde på trædepuderne, så huden ikke kommer i direkte kontakt med saltet.

Læs mere her

Flåtsygdom - Brevkassesvar

Der har været så meget snak om en ny farlig sygdom, der smitter via skovflåter, det var vist en slags hjernebetændelse. Jeg går meget i skoven med min hund og den har af og til fået flåter, men nu tør jeg jo næsten ikke lufte Buller i skoven længere. Skal jeg være bekymret for sygdommen?

Læs mere her

Livmoderbetændelse - Brevkassesvar

Min gamle tævehund har fået noget brunt flåd fra skeden. Det ligner gammelt blod men hun var i løbetid for en måned siden, så det kan jo ikke være det igen. Kunne det være livmoderbetændelse?

Læs mere her

Rejse sydpå - Brevkassesvar

Vi skal have vores hund med til Syd Frankrig på sommerferie. Vi kører selv i bil derned og har alle vaccinationer og kæledyrspasset på plads. Udover det almindelige hensyn til hunden under køreturen og på ferien er der så noget særligt vi skal tænke over?

Læs mere her

Irriteret øje - Brevkassesvar

Jeg har en ung blanding på 11 mdr som i ca 10 dage har haft et irriteret øje. Øjet løber i vand, virker irriteret, og hvis jeg ikke holder det rent flere gange dagligt kommer der et grønligt udflåd. 

Læs mere her

Slidgigt - Brevkassesvar

Det er ikke nogen hemmelighed at vores kæledyr de senere år har fået en mere markant position i familierne. De er blevet et vigtigt familiemedlem og deres ve og vel ligger familien meget på sinde. Gennemsnitslevealderen er følgelig også steget for kæledyrene simpelthen fordi vi passer bedre på dem

Læs mere her

Loppecirkus? Hvad gør du?

De fleste hunde og katte er plaget af de små hurtige "akrobater”, når de invaderer pelsen og resulterer i et loppecirkus. Som ejer oplever man typisk typisk en uro hos dyret resulterende i kløe, hurtig opfaren med "kiggen bagud" til kroppen, hvor en loppe måske er i gang med at suge blod

Læs mere her

TBE - Brevkassesvar

Der har været så meget snak om en ny farlig sygdom, der smitter via skovflåter, det var vist en slags hjernebetændelse. Jeg går meget i skoven med min hund og den har af og til fået flåter, men nu tør jeg jo næsten ikke lufte Buller i skoven længere. Skal jeg være bekymret for sygdommen?

Læs mere her

Overvægt

Har ferien været lidt for "hård" ved jeres firbenede familiemedlem? Eller er det blevet sværere at holde vægten nede efter dyret er blevet neutraliseret? Overvægt er desværre et stigende problem blandt vores kæledyr.

Læs mere her

Lege og træningsøvelser

Når der laves øvelser med hunden er det meget vigtigt ikke at gå for hurtigt frem. Stille og roligt og små trin af gangen giver et bedre resultat end at forcere tingene. I det hunden gør det man vil have den til, siges det man nu kalder øvelsen.

Læs mere her